Grote zorg bij Goudvishal over rol in toekomstig Luxor

Subsidie Goudvishal weg

Goudvishal houdt op te bestaan

Weeda tegen haar zin aan de slag voor de Goudvishal

Doek valt voor de Goudvishal

Goudvishal nodig als kraamkamer popmuziek  

Patstelling rond vervolg Goudvishal

Willemeen en Goudvishal: hoe verloopt het huwelijk

Goudvishal gaat toch verder in Willemeen

Goudvis gaat op in Luxor

Reddingsactie voor Goudvishal

We blijven strijden voor de subcultuen

Luxor Live: jammer als Goudvishal als podium verdwijnt

Goudvishal: met goede wil is fusie zo gefikst

Goudvishal houdt actie voor snelle oplossing

15.000 euro voor Goudvishal

Van Goudvishal naar Willemeen

Grote zorg bij Goudvishal over rol in toekomstig Luxor

Woensdag, 28 maart 2007 - ARNHEM - De directie van de Goudvishal maakt zich ernstige zorgen over de toekomst. Het podium aan de Vijfzinnenstraat in Arnhem moet opgaan in het nieuwe Luxor, maar hoe is na anderhalf jaar praten nog altijd onduidelijk.
"We weten nu alleen dat onze jaarlijkse subsidie van vijftigduizend euro straks naar Luxor gaat", zegt Goudvishaldirecteur Harold Oddens. " Hoe het zit met de organisatie en onze doelgroep is volstrekt onduidelijk." Luxor gaat eind dit jaar open. Door extra geld (1,1 miljoen euro) van de provincie wordt er meer werk gedaan. Dat vergt meer tijd dan gepland. Oddens: "Het wordt tijd dat duidelijk wordt of er iets van onze doelstelling - het organiseren van concerten en dance-evenementen voor en in standhouden van subculturen - in Luxor overblijft."            

Blijft de situatie onveranderd, dan overweegt de Goudvishal door te gaan in het huidige pand. Oddens wil bij de Arnhemse politiek aan de bel trekken. " Wat verstaat zij onder de functie van de Goudvishal en in hoeverre moeten onderdelen ervan naar Luxor?

"We hebben steeds heel constructief meegewerkt, misschien wel té constructief. Daar dreigen we nu de dupe van te worden", zegt Oddens, die druk is met de voorbereiding van de tweede editie van LuxorLive @ Citycenter, vrijdag.

De Goudvishal heeft zich, net als andere Arnhemse popinstellingen, de afgelopen jaren sterk gemaakt voor de komst van een groot podium als Luxor. "We voelen ons tekort gedaan. Dat is zuur."     

Luxor-directeur Lineke Kortekaas begrijpt Oddens' standpunt. "Luxor en de gemeente delen die zorg. Ik begrijp dat de Goudvishal helderheid wil, maar het proces heeft gewoon tijd nodig. Er zijn heel veel partijen bij betrokken."