Grote zorg bij Goudvishal over rol in toekomstig Luxor

Subsidie Goudvishal weg

Goudvishal houdt op te bestaan

Weeda tegen haar zin aan de slag voor de Goudvishal

Doek valt voor de Goudvishal

Goudvishal nodig als kraamkamer popmuziek  

Patstelling rond vervolg Goudvishal

Willemeen en Goudvishal: hoe verloopt het huwelijk

Goudvishal gaat toch verder in Willemeen

Goudvis gaat op in Luxor

Reddingsactie voor Goudvishal

We blijven strijden voor de subcultuen

Luxor Live: jammer als Goudvishal als podium verdwijnt

Goudvishal: met goede wil is fusie zo gefikst

Goudvishal houdt actie voor snelle oplossing

15.000 euro voor Goudvishal

Van Goudvishal naar Willemeen

Goudvishal houdt actie voor snelle oplossing

03 dec 2007, 16:31 - ARNHEM - Vier vrijwilligers van de Goudvishal hebben maandagmorgen bij het gemeentehuis een ludieke actie gehouden. Namens de 35 overgebleven vrijwilligers van het Arnhemse alternatieve poppodium hebben ze op de trap van het stadhuis tientallen schoenen voor sinterklaas gezet.          

Daarmee willen ze hun eerdere oproep kracht bijzetten om in jongerencentrum Willemeen een doorstart te kunnen maken met hun podium. Het college van burgemeester en wethouders kreeg onlangs van de gemeenteraad de opdracht deze mogelijkheid te onderzoeken.   

In een sinterklaasgedicht manen de vrijwilligers de gemeente hier haast mee te maken. 'Recente ontwikkelingen zijn goed maar er is noodzaak tot wat spoed', rijmen de actievoerders.  

De vrijwilligers hebben er behoefte aan dat er snel duidelijkheid komt over de toekomst. "Een aantal vrijwilligers heeft al afgehaakt omdat ze hun draai niet meer kunnen vinden in de onzekerheid", zegt Ilse van Meerendonk.           

Ze vinden absoluut dat een samengaan met Willemeen een goede oplossing zou zijn. Bestuurslid Thijs Groenewegen: "Onze functie is de subcultuur, zij zijn vooral een jongerencentrum maar hebben ook een podium. We zouden in Willemeen goed samen optredens kunnen programmeren."