Grote zorg bij Goudvishal over rol in toekomstig Luxor

Subsidie Goudvishal weg

Goudvishal houdt op te bestaan

Weeda tegen haar zin aan de slag voor de Goudvishal

Doek valt voor de Goudvishal

Goudvishal nodig als kraamkamer popmuziek  

Patstelling rond vervolg Goudvishal

Willemeen en Goudvishal: hoe verloopt het huwelijk

Goudvishal gaat toch verder in Willemeen

Goudvis gaat op in Luxor

Reddingsactie voor Goudvishal

We blijven strijden voor de subcultuen

Luxor Live: jammer als Goudvishal als podium verdwijnt

Goudvishal: met goede wil is fusie zo gefikst

Goudvishal houdt actie voor snelle oplossing

15.000 euro voor Goudvishal

Van Goudvishal naar Willemeen

Doek valt voor de Goudvishal

De Goudvishal sluit op maandag 31 december haar deuren. Met het wegvallen van het laatste stukje subsidie begin 2008 ziet de Arnhemse popzaal geen mogelijkheden meer om open te blijven. Met de sluiting van het pand aan de Vijfzinnenstraat gaat een stuk cultuur in Arnhem verloren.      

De Arnhemse zaal opende haar deuren in 1984 als ‘opvolger’ van de legendarische Stokvishal. Als thuishaven van verschillende subculturele muziekstromingen waaronder punk, metal, hardcore, ska, drum’n’bass en hiphop behaalde het podium echter zelf ook een legendarische status in zowel binnen- en buitenland. De Goudvishal stond in die afgelopen 23 jaar vaker voor hete vuren, maar altijd bleek een oplossing mogelijk. Met het wegvallen van het laatste stukje gemeentelijke subsidie vanaf 2008 is er echter geen geld meer om open te blijven.    

De Goudvishal heeft zich altijd sterk gemaakt voor een sterke popcultuur in Arnhem. Samen met popcentrum de Jacobiberg en de Cultuurkapel heeft de Goudvishal zich ingezet voor de komst van een nieuwe poptempel, Luxor Live. De zaal zag aanvankelijk haar organisatie opgaan in het nieuwe podium. Uiteindelijk werd dat helaas alleen de subsidie.                

Een samenwerking met een culturele partner ziet de zaal momenteel als enige, laatste redmiddel.    

Vanwege het verdwijnen van (ID)-subsidieregelingen en het ontbreken van een reëel perspectief is het grootste deel van de betaalde krachten eerder dit jaar al op zoek gegaan naar ander werk. Een deel van de taken is inmiddels overgenomen door een enthousiaste groep vrijwilligers die tot het eind van het jaar een degelijk en afwisselend muzikaal programma heeft neergezet. Begin 2008 eindigt echter de huursubsidie, vervalt de laatste ID-subsidie en is er geen geld meer voor programma.
Alle reeds geplande concerten tot en met december gaan gewoon door en de laatste maand van dit jaar zal in het teken staan van het afscheid.               

De Goudvishal bedankt bij deze alvast alle (oud)-medewerkers, die de olie zijn en waren waarop de zaal al die jaren heeft gedraaid.