Grote zorg bij Goudvishal over rol in toekomstig Luxor

Subsidie Goudvishal weg

Goudvishal houdt op te bestaan

Weeda tegen haar zin aan de slag voor de Goudvishal

Doek valt voor de Goudvishal

Goudvishal nodig als kraamkamer popmuziek  

Patstelling rond vervolg Goudvishal

Willemeen en Goudvishal: hoe verloopt het huwelijk

Goudvishal gaat toch verder in Willemeen

Goudvis gaat op in Luxor

Reddingsactie voor Goudvishal

We blijven strijden voor de subcultuen

Luxor Live: jammer als Goudvishal als podium verdwijnt

Goudvishal: met goede wil is fusie zo gefikst

Goudvishal houdt actie voor snelle oplossing

15.000 euro voor Goudvishal

Van Goudvishal naar Willemeen

Luxor Live: jammer als Goudvishal als podium verdwijnt

10 okt 2007, 03:25 – ARNHEM – Het gaat directeur Lineke Kortekaas van Luxor Live aan het hart als de Goudvishal ophoudt te bestaan. "Voor cultureel Arnhem zou het jammer zijn als het podium verdwijnt", zegt ze. 

Dat de kleine zaal van de voormalige bioscoop aan het Willemsplein niet geschikt zou zijn voor luide muziek, daar is volgens haar nooit sprake van geweest. "Dat hebben we nooit zo gezegd."      

Volgens Kortekaas zijn er tot mei, juni intensief gesprekken geweest met de Goudvishal over een samenwerking in Luxor Live, waarvan de openingsdatum overigens nog onduidelijk is.              

"Toen kwam er een gedetailleerd programma van eisen van de Goudvishal", aldus Kortekaas. "Op dat moment hebben we gezegd: dit is geen basis om samen te werken." Sindsdien is over een samensmelting niet meer gesproken, zegt ze.

Overigens is van een conflict of een verschil van mening tussen beide partijen geen sprake, benadrukt de Luxor Live-directeur. "Onze programmeur Bert Dondorff heeft gewoon goed overleg met de andere podia in Arnhem."               

Kortekaas bestrijdt geluiden als zou er straks in de twee zalen van Luxor Live geen ruimte zijn voor subculturen. "Wij gaan ons daar wel degelijk mee bezighouden. Luxor Live gaat breed programmeren. Ook punk, metal en underground."  

Dat voor die subcultuur markt is, heeft de Goudvishal de afgelopen jaren wel bewezen, stellen Hompe en Oddens. Het optreden van drie blackmetalbands aan de Vijfzinnenstraat, komende vrijdag, is nu al uitverkocht.    

Programmeur Hompe werkt al druk aan een uitsmijter. "We gaan in december nog één keer knallen. We zijn nu al bezig met een aantal voor ons podium zeer interessante acts." December begint met de jaarlijkse Arnhem Metal Meeting.               

Het wordt mogelijk de laatste aflevering, stelt Hompe. "We organiseren de Arnhem Metal Meeting en de Arnhem Hardcore Meeting samen met een andere organisatie. Als de Goudvishal stopt, zoeken zij waarschijnlijk hun heil elders."