Grote zorg bij Goudvishal over rol in toekomstig Luxor

Subsidie Goudvishal weg

Goudvishal houdt op te bestaan

Weeda tegen haar zin aan de slag voor de Goudvishal

Doek valt voor de Goudvishal

Goudvishal nodig als kraamkamer popmuziek  

Patstelling rond vervolg Goudvishal

Willemeen en Goudvishal: hoe verloopt het huwelijk

Goudvishal gaat toch verder in Willemeen

Goudvis gaat op in Luxor

Reddingsactie voor Goudvishal

We blijven strijden voor de subcultuen

Luxor Live: jammer als Goudvishal als podium verdwijnt

Goudvishal: met goede wil is fusie zo gefikst

Goudvishal houdt actie voor snelle oplossing

15.000 euro voor Goudvishal

Van Goudvishal naar Willemeen

15.000 euro voor Goudvishal

01 mrt 2008, 03:28 - ARNHEM - De Goudvishal krijgt 15.000 euro van de gemeente Arnhem om na de sluiting van de zaal aan de Vijfzinnenstraat met activiteiten door te gaan in jongerencentrum Willemeen. Het geld is afkomstig uit het potje voor kleinschalige cultuurmanifestaties.
Wethouder Rita Weeda van Cultuur had al 5000 euro over, en daarbovenop kwam een meevaller van tien mille omdat de Culture Comedy Award niet langer in Arnhem wordt gehouden.         

Voorzitter Harold Oddens van het Goudvishal-bestuur is blij met de toezegging. "Maar het gaat erom dat het college van B en W er, ten behoeve van het Arnhemse popklimaat, een structurele subsidie van maakt. Anders hebben we over tien maanden gewoon weer een probleem."      

Goudvishal en Rijnstad, dat jongerencentrum Willemeen bestiert, hadden de gemeente 20.000 euro gevraagd. Daarin werden ze gesteund door de Socialistische Partij, die Weeda deze week opriep om over de brug te komen. Dat zij nu 5000 euro minder uittrekt, is voor 2008 geen probleem, zeggen Oddens en coördinator Martijn van Uffelen van Willemeen.        

"Het jaar is inmiddels al bijna voor een kwart voorbij, dus 15.000 euro is voldoende."

Met het geld is het mogelijk de programmering van de Goudvishal de rest van het jaar een vervolg te geven aan het Willemsplein 1.   

Het was eigenlijk de bedoeling dat dat zou gebeuren op Willemsplein 10, bij Luxor Live. Het nieuwe poppodium in de voormalige bioscoop neemt wel iets over van wat de Goudvishal placht te programmeren, maar in de ogen van bestuur en vrijwilligers is dat te weinig. Daarom zoeken ze nu aansluiting bij Willemeen. Voorzitter Harold Oddens wil alles voor 1 april in kannen en kruiken hebben, zegt hij. "Voor die datum moeten er echt structurele afspraken liggen over hoe het verder gaat in Willemeen. Anders kunnen we niet inschuiven."      

Momenteel herbergt Willemeen al een aantal activiteiten die voorheen in de Goudvishal werden georganiseerd.            

"Maar daarbij gaat het om externe organisatoren", zegt Martijn van Uffelen. "Dat is absoluut niet het hart van de Goudvishal-programmering."