Grote zorg bij Goudvishal over rol in toekomstig Luxor

Subsidie Goudvishal weg

Goudvishal houdt op te bestaan   

Weeda tegen haar zin aan de slag voor de Goudvishal

Doek valt voor de Goudvishal

Goudvishal nodig als kraamkamer popmuziek  

Patstelling rond vervolg Goudvishal   

Willemeen en Goudvishal: hoe verloopt het huwelijk

Goudvishal gaat toch verder in Willemeen

Goudvis gaat op in Luxor

Reddingsactie voor Goudvishal

We blijven strijden voor de subcultuen

Luxor Live: jammer als Goudvishal als podium verdwijnt

Goudvishal: met goede wil is fusie zo gefikst

Goudvishal houdt actie voor snelle oplossing

15.000 euro voor Goudvishal

Van Goudvishal naar Willemeen

Goudvishal gaat toch verder in Willemeen

ARNHEM - De activiteiten van de Goudvishal gaan toch verder in Willemeen. 'De stekker gaat er weer in', meldde het Arnhemse jongerencentrum gisteren. De vrijwilligers van beide podia willen er 'helemaal voor gaan', zeggen ze.

Anderhalve maand geleden stelde wethouder Rita Weeda van Cultuur na veel discussie 15.000 euro beschikbaar voor de samensmelting. Die is volgens de Goudvishal nodig omdat het nieuwe poppodium Luxor Live slechts ten dele een subculturele functie krijgt.

Ondanks die vijftien mille wilden Goudvishal en Willemeen niet eerder beginnen voor er afspraken zouden zijn over geld voor 2009 en verder. Weeda wilde eerst afwachten hoe de Arnhemse podia naast elkaar functioneren.           

'Het komende jaar zal duidelijk moeten worden – voor zover dat nog niet het geval was – dat de unieke karakters van Goudvishal en Willemeen bij elkaar passen en nu dus een dubbel bestaansrecht hebben', vindt Jorrit Hompe.           

De oud-programmeur van de Goudvishal is nu publiciteitscoördinator bij Willemeen, dat al meer voormalige Goudvishalmedewerkers in de armen sloot. Willemeen hoopt snel meer duidelijkheid te krijgen over hoe de nieuwe combinatie beoordeeld wordt door de gemeente Arnhem.