Grote zorg bij Goudvishal over rol in toekomstig Luxor

Subsidie Goudvishal weg

Goudvishal houdt op te bestaan

Weeda tegen haar zin aan de slag voor de Goudvishal

Doek valt voor de Goudvishal

Goudvishal nodig als kraamkamer popmuziek  

Patstelling rond vervolg Goudvishal

Willemeen en Goudvishal: hoe verloopt het huwelijk

Goudvishal gaat toch verder in Willemeen

Goudvis gaat op in Luxor

Reddingsactie voor Goudvishal

We blijven strijden voor de subcultuen

Luxor Live: jammer als Goudvishal als podium verdwijnt

Goudvishal: met goede wil is fusie zo gefikst

Goudvishal houdt actie voor snelle oplossing

15.000 euro voor Goudvishal

Van Goudvishal naar Willemeen

Goudvishal houdt op te bestaan

10 okt 2007, 03:25 - ARNHEM - Subcultureel podium de Goudvishal in Arnhem houdt na 23 jaar op te bestaan. Alleen bij toenadering met jongerencentrum Willemeen zou er in ieder geval iets van het podium overeind kunnen blijven.     

"Verandert er niets aan de huidige situatie, dan is het op 31 december van dit jaar gewoon einde verhaal", zegt stichtingsvoorzitter Harold Oddens. Hij nam in april van dit jaar afscheid als directeur van de Goudvishal.         

Van het plan om de organisatie van het podium aan de Vijfzinnenstraat op te laten gaan in Luxor Live komt niets terecht, constateert de Goudvishal. Alleen de gemeentelijke subsidie is verhuisd naar de nieuwe zaal.              

Volgens Goudvishal-programmeur Jorrit Hompe is Luxor Live niet geschikt voor de programmering van 'zijn' podium. "De kleine zaal past qua maat bij ons, maar is geluidstechnisch niet geschikt. Wij hebben meer power nodig dan je daar kunt gebruiken."

Oddens en Hompe zien kansen bij Willemeen. Er zijn raakvlakken en beide instellingen werkten de afgelopen jaren al samen, stellen zij. "Bovendien is het goedkoper dan de Goudvishal aan de Vijfzinnenstraat overeind houden."           

Ook in het jongerencentrum aan Willemsplein 1 ziet men 'onmiskenbaar raakvlakken'. Maar: ,,De Goudvishal heeft cultuur als doel, in Willemeen is juist welzijn het belangrijkste', zegt teamleider Martijn van Uffelen van Willemeen. 

Van Uffelen staat in principe welwillend tegenover een eventuele fusie met de Goudvishal. "Maar dan moet er wel een opdracht komen van onze werkgevers: de gemeente Arnhem en de stichting Rijnstad. Er moet tenslotte ruimte en geld voor komen."

Het eerste gesprek met Rijnstad is inmiddels gevoerd, zegt Oddens, tegenwoordig directeur van zaal De Kelder in Amersfoort. Binnenkort praat de Goudvishal met de Arnhemse politieke partijen en de verantwoordelijk wethouder.                

"We vragen nadrukkelijk wat de politiek wil", zegt Oddens. Inspreken in de raadscommissie Cultuur, Educatie en Sport, begin deze week, was daarvan de aftrap. Een internetpetitie voor behoud van de zaal leverde inmiddels al meer dan vierduizend handtekeningen op.