Grote zorg bij Goudvishal over rol in toekomstig Luxor

Subsidie Goudvishal weg

Goudvishal houdt op te bestaan

Weeda tegen haar zin aan de slag voor de Goudvishal

Doek valt voor de Goudvishal

Goudvishal nodig als kraamkamer popmuziek  

Patstelling rond vervolg Goudvishal

Willemeen en Goudvishal: hoe verloopt het huwelijk

Goudvishal gaat toch verder in Willemeen

Goudvis gaat op in Luxor

Reddingsactie voor Goudvishal

We blijven strijden voor de subcultuen

Luxor Live: jammer als Goudvishal als podium verdwijnt

Goudvishal: met goede wil is fusie zo gefikst

Goudvishal houdt actie voor snelle oplossing

15.000 euro voor Goudvishal

Van Goudvishal naar Willemeen

Goudvishal: met goede wil is fusie zo gefikst

01 nov 2007, 03:03 - ARNHEM - Het bestuur van de Goudvishal in Arnhem is positief gestemd over de slagingskans van een fusie met jongerencentrum Willemeen. "Met een beetje goede wil van alle partijen is een fusie zo gefikst", zegt voorzitter Harold Oddens.
Hij tekent daarbij aan dat geld altijd een lastig thema is. En juist om geld gaat het. Goudvishal en Willemeen staan in principe positief tegenover een samenwerking, maar de financiën daarvoor ontbreken.      

Hoeveel geld er nodig is voor een succesvolle fusie, kan Oddens niet zeggen. De Socialistische Partij vroeg dinsdagavond in een motie om 30.000 euro vrij te maken voor de operatie, maar dat voorstel haalde geen meerderheid.

Met een bedrag als dat is het mogelijk bands te programmeren, zegt de Goudvishal-voorzitter. "Maar daarmee alleen ben je er niet. Willemeen zal veel vaker voor concerten worden gebruikt dan nu het geval is. Daar zul je dus ook organisatorisch wat voor moeten doen."         

Wethouder Rita Weeda van Cultuur kreeg dinsdagavond van een raadsmeerderheid de opdracht een eventuele fusie te ondersteunen. De wethouder vond dat aanvankelijk meer een taak voor de Goudvishal zelf.   

De programmering van de zaal aan de Vijfzinnenstraat zou eigenlijk opgaan in het nieuwe Luxor Live, maar daar komt te weinig van terecht, aldus het bestuur. De 50.000 euro subsidie van de Goudvishal is evenwel al overgeheveld naar Luxor Live.

"Hoe dan ook is er minder geld nodig dan die vijftig mille als we samengaan met Willemeen", aldus Oddens. Hij is ervan overtuigd dat samenwerking iets moois kan opleveren.

"Wij versterken de podiumfunctie van Willemeen, maar evengoed hun sociaal-culturele doel. Kijk naar de laagdrempeligheid van de organisatie, met veel vrijwilligers en van het programma, met beginnende bands."