Grote zorg bij Goudvishal over rol in toekomstig Luxor

Subsidie Goudvishal weg

Goudvishal houdt op te bestaan

Weeda tegen haar zin aan de slag voor de Goudvishal

Doek valt voor de Goudvishal

Goudvishal nodig als kraamkamer popmuziek  

Patstelling rond vervolg Goudvishal

Willemeen en Goudvishal: hoe verloopt het huwelijk

Goudvishal gaat toch verder in Willemeen

Goudvis gaat op in Luxor

Reddingsactie voor Goudvishal

We blijven strijden voor de subcultuen

Luxor Live: jammer als Goudvishal als podium verdwijnt

Goudvishal: met goede wil is fusie zo gefikst

Goudvishal houdt actie voor snelle oplossing

15.000 euro voor Goudvishal

Van Goudvishal naar Willemeen

Reddingsactie voor Goudvishal

Zaterdag, 21 april 2007 - ARNHEM - De Nijmeegse biologiestudente Willemijn Quaijtaal is een reddingsactie gestart voor metal - en punkpodium de Goudvishal in Arnhem. Binnen een week verzamelde ze rond de drieduizend handtekeningen.
Het is de bedoeling dat de Goudvishal eind dit jaar opgaat in het nieuwe poppodium Luxor, in de voormalige bioscoop aan het Willemsplein. Goudvishaldirecteur Harold Oddens uitte onlangs zijn zorg dat er van 'zijn' zaal dan weinig meer overblijft.

Het was de aanleiding voor Quaijtaal om in actie te komen. De 21-jarige Nijmeegse is een vaste bezoeker van de Goudvishal. "In Nijmegen is metalcafé Genesis ook al dicht. Straks is er in deze regio helemaal niks meer", zegt ze.           

Quaijtaal is verrast door het grote aantal reacties op de petitie, die op een speciale internetsite staat. "Allerlei metalsites helpen, en de oproep staat op allerlei internetfora. Iedereen zegt het voort", zegt ze.        

De reacties komen zeker niet alleen uit Arnhem. Van heinde en verre wordt gereageerd, tot aan België, Duitsland, de VS en Australië aan toe. 'Zonde, doodszonde...', zegt Pascal Manders uit Eindhoven. 'Red de vissenkom!', vindt Kim Cornelisse uit Wageningen.      

Het is de bedoeling de handtekeningen uiteindelijk aan te gaan bieden aan B en W van Arnhem, en zo de Goudvishal open te houden. Quaijtaal vreest dat er in Luxor niet veel van de identiteit van de zaal terug te vinden zal zijn.           

De Goudvishal heeft inmiddels iedereen die geabonneerd is op de nieuwsbrief van het podium van de handtekeningenactie op de hoogte gesteld: 'Dit sterkt ons in onze overtuiging dat wij van belangrijke waarde zijn'.           

Directeur Oddens is 'hartstikke blij' met Quaijtaals initiatief, zo zegt hij. Hij tekent er wel bij aan dat de Goudvishal het niet helemaal eens is met de begeleidende tekst. De werkelijkheid bevat meer nuances, wat Oddens betreft.           

De Goudvishal zelf is ook in actie gekomen, zegt hij: " We hebben deze week contact gezocht met de Arnhemse politiek, en gevraagd of ze bereid is te investeren in de Goudvishal, terwijl er ook een Luxor is."